Horoz Blog

E-İhracat Başlangıç Rehberi
İhracat, diğer adıyla dış satım, bir ülkede üretilen ürün veya hizmetin başka ülke ya da ülkelere satılmasıdır. E-ihracat ise yurt dışına online olarak satış yapılması işlemidir. İşletmelerin büyümesinin bir parçası olan E-ihracat, yerelde verilen hizmetlerin ülke sınırları dışına genişletilmesiyle hem işletme hem de ülke ekonomisi için önemli getiriler sağlar.

E-Ticaret Depolama Çözümleri Markanıza Ne Sağlar?
Günümüzde birçok marka e-ticarete yöneliyor, e-ticaretin bu kadar önemli hale gelmesi ile birlikte markaların birbirleri ile olan rekabetleri daha da çok artıyor ve bu durum büyük markalar için sürüyor. Markaların bu süreci etkili ve doğru kullanması için depolama yöntemi büyük önem arz etmekte.

Dış Ticarette Hangi Ödeme Şekilleri Kullanılabilir?
Dış ticaret ödeme şekilleri kambiyo ve gümrük mevzuatı açısından önem taşır. İthalatçı ve ihracatçı arasındaki ödeme anlaşmaları kullanılan bankacılık uygulamaları çevresinde gerçekleşir. Dış ticaret ödeme yöntemleri seçilirken dikkat edilmesi gereken temel noktalar vardır.

Dış Ticaret Süreçlerine Başlamadan Bilmeniz Gerekenler
Uluslararası ticaret, globalleşmenin devamı için oldukça önemlidir ve ülkeler ekonomik kalkınmayı artırmak amacıyla ihracatı artırıp ithalatı azaltmayı hedefler. Ulusal sınırların ötesinde gerçekleşen mal alışverişine dış ticaret denir, dış ticaret; ithalat ve ihracat olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşir.

Desi Nedir? Nasıl Hesaplanır?
Desi, kargo hizmeti alan müşterilerin ve ürünlerini müşterilerine göndermek isteyen satıcıların kullandığı bir ölçü birimidir. Desi hesaplama süreci, özellikle e-ticaret ile ilgilenen satıcı ve müşteriler tarafından yakından takip edilir.

Depolama Maliyetleri Nelerdir?
Depo maliyetleri ürünlerin raflarda bekleme süresinde gerçekleşen maliyetlerdir. Bu maliyetlerde ürünlerin toplam alanının kirasından doğan giderler, ulaşım masrafları ya da ürünün türüne bağlı olarak, saklama koşullarının gerçekleştirilebilmesi amacıyla kullanılan giderlerdir. Lojistik sektörü, teknolojinin gelişimi ile birlikte altın çağını yaşamaya başladı.