Horoz Blog
Küresel Lojistik Nedir?
Küresel lojistik, uluslararası bir tedarik zinciri aracılığıyla, üretimden dünyanın diğer bölgelerine, intermodal taşımacılık sistemi, okyanus, hava, demiryolu ve kamyon yoluyla nakliye yoluyla malları yönetme sürecidir.
Karbon Ayak İzi ve Yeşil Lojistik
Karbon ayak izi, günümüzde kullandığımız petrol yakıtları, ulaşım araçları, elektrik ve atıklar tarafından üretilen toplam sera gazı miktarını belirtir. Direkt veya dolaylı olarak insan faaliyetleri ile oluşan bu gazlar, ekolojik olarak ciddi bir tehlike oluşturmaktadır.
Kara Yolu Taşımacılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kara yolu taşımacılığı, ticari ürünlerin başlangıç noktasından varış noktasına kadar aracısız bir aktarım süreci ile belirlenen zaman diliminde, ürünü gönderen ve alıcı arasında yapılan protokol ile ulaştırılma sürecine verilen isimdir. Diğer taşıma türlerine kıyasla daha hızlı ve uygun fiyatlı olması sebebiyle daha çok tercih edilir.
İthalat ve İhracat Arasındaki Farklar
Ticaret söz konusu olduğunda ithalat ve ihracat arasındaki farkı anlayabilmek için bu iki kavramın ne anlama geldiğinin bilinmesi oldukça önemlidir. İthalat veya dışalım, ticaret amacıyla yurt dışından mal alma veya getirme işlemidir.
İşletmeniz İçin Destekleyici Lojistik Faaliyetleri
Firmalar lojistik faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için nakliye ve depolama işlevlerini başarılı bir şekilde planlamalı ve güvenlik önlemlerini alırlar. Kar marjlarını, verimliliği ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla işletmeniz için destekleyici lojistik faaliyetlerinden yardım alabilirsiniz.
İşletmeler İçin Lojistik Süreci
Lojistik süreci, üretim ve ürünlerin taşınması arasındaki ilişkiyi gerçekleştiren bir süreçtir, bu süreç; zaman, ürün kalitesi ve maliyet gibi birçok değişkeni kapsar. Pazarda, yüksek talebe sahip ürünleri üretmek ve dağıtımını gerçekleştirmek için işletmeler her zaman en uygun yöntemi bulmaya çalışmaktadır.