Horoz Blog

İşletmeniz İçin Destekleyici Lojistik Faaliyetleri
Firmalar lojistik faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için nakliye ve depolama işlevlerini başarılı bir şekilde planlamalı ve güvenlik önlemlerini alırlar. Kar marjlarını, verimliliği ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla işletmeniz için destekleyici lojistik faaliyetlerinden yardım alabilirsiniz.

İşletmeler İçin Lojistik Süreci
Lojistik süreci, üretim ve ürünlerin taşınması arasındaki ilişkiyi gerçekleştiren bir süreçtir, bu süreç; zaman, ürün kalitesi ve maliyet gibi birçok değişkeni kapsar. Pazarda, yüksek talebe sahip ürünleri üretmek ve dağıtımını gerçekleştirmek için işletmeler her zaman en uygun yöntemi bulmaya çalışmaktadır.

İşletmeler İçin Dağıtım Lojistiği Uygulamalarının Önemi
Dağıtım lojistiği üretim ve tedarik zincirinin önemli bir aktörüdür. Stokların ilgili pazarlara ve müşterilere dağıtımını sağlayarak toptan ve perakende taleplerini karşılar. İmalat sürecinin ardından satış ve pazarlama için gereken stokların zamanında teslimatı sağlar. Dağıtım lojistiği depolama ve nakliye gibi aşamaları içerisinde barındıran kapsamlı bir süreçtir.

İmalat Lojistiği Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır?
İmalat lojistiği, depolama süreçlerinin yönetimini ve optimizasyonunu ve ayrıca bir üretim merkezine bağlı tesislerdeki malzemelerin hareketini kapsar. Kısacası, hammadde satın alımından ürünün oluşturulmasına kadar gerçekleşen tüm lojistik süreçlerini içerir.

İhracatta Dijital Devrim
Teknolojik gelişmelerin insan yaşamını şekillendirecek biçimde önemli bir hale gelmesi, teknolojiye ve onun getirdiklerine uyum sağlamayı gerektirir. Ticaretle ilgilenen işletmelerin kazançlarını artırmak, daha fazla pazar ve müşteriye ulaşmak için teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanması akıllıcadır.

İhracat Sürecine Nasıl Başlanmalı?
Herhangi bir ülkede üretilen bir malın veya hizmetin yabancı bir ülkeye döviz karşılığında satılmasına ihracat adı verilir. İhracat veya dışsatım bir ülkenin dış ticaretinin bel kemiklerinden birini oluşturur ve bu faaliyetlerde uluslararası ticaret kuralları ve kanunları geçerlidir. “İhracata nasıl başlanmalı?” ve “İhracatı yaparken nelere dikkat edilmeli?” gibi sorular ise uluslararası pazara açılacak kuruluşlarca oldukça merak edilir.